Pagājušā gadsimta 70. gadi bija mežonīgi – ne tikai ekonomisko un politisko notikumu ziņā, bet tiek uzskatīts, ka tieši 70. gados bijušas vislabākās ballītes. Tas bija laiks, kad cilvēki sāka sevi brīvi izpaust, seksualitāte bija pilnbriedā, un tas viss sevi iemiesoja leģendārās ballītēs Ņujorkas klubā “Studio 54”.

"Studio 54" tika atklāts 1927. gadā un sākotnēji darbojās kā Brodvejas teātris ar nosaukumu "Gallo operas nams". Taču savu leģendāro statusu šī vieta ieguva 1977. gadā, kad Stīvs Rubels un Ians Šrēgers dibināja klubu ar nosaukumu "Studio 54". Tur varēja iekļūt tikai slavenākie no slavenākajiem, un teju katrs vakars līdz pat 1980. gadam, kad klubu slēdza, bija leģendām apvīts. 

Kartes skats: šobrīd "Studio 54" vietā atrodas "Roundabout Theatre Company"

Slavenības

Endijs Vorhols, Laiza Minelli, Elizabete Teilore, Debija Harija, Greisa Džonsa, Maikls Džeksons, Kalvins Kleins, Eltons Džons, Riks Džeimss, Fredijs Merkūrijs, Lū Rīds, Als Pačīno, Šēra, Deivids Bovijs, Salvadors Dalī, Robins Viljamss, Džekija Kenedija bija regulāri viesi leģendārajā klubā “Studio 54”, kas savas durvis vēra 1977. gadā.

Kluba dibinātāji Stīvs Rubels un Ians Šrēgers nodrošināja īpašajiem viesiem izcilāko kokaīnu un katru vakaru mēdza tērēt līdz pat 100 tūkstošiem ASV dolāru ballīšu dekoriem.

Rojs Halstons 1975. gadā
Rojs Halstons 1975. gadā Foto: AP/Scanpix
Endijs Vorhols 1976. gadā
Endijs Vorhols 1976. gadā Foto: AP/Scanpix
Dziedātāja Šēra un mākslinieks Lerojs Neimans 1981. gadā
Dziedātāja Šēra un mākslinieks Lerojs Neimans 1981. gadā Foto: Reuters/ScanPix

Disko Sallija

Kluba leģendas statusu iemantoja ne tikai slavenības, bet arī kāda 77 gadus veca atraitne, kura bija biežs viesis "Studio 54" un mēdza dejot līdz pat rītausmai.

Sallija dejoja kā trīsdesmitgadniece, un viņu vienmēr pavadīja kāds jauns vīrietis vārdā Džons.

Viņa bija pensionēta juriste, kura strādāja arī par tiesnesi. Sallija apreiba no "Studio 54" un narkotikām un izklaidējās vairākas dienas nedēļā – no pusnakts līdz pat pieciem no rīta, un apstājās tikai, lai dotos uz tualeti vai paņemtu "kokaīna pauzi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp