Aprīlī basketbola gaitām punktu nācās likt septiņkārtējam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles dalībniekam Lamarkusam Oldridžam. Šāds solis bija jāsper, jo 36 gadus vecajam basketbolistam tika konstatētas sirds problēmas, kas bija bieds viņa veselībai. Veselība pirmajā vietā! Pirms šīs sezonas starta garā gala basketbolists negaidīti paziņoja, ka ir gatavs atgriezties sacensību apritē un slēgs līgumu ar ambiciozo Bruklinas "Nets", jo pēc sirds pārbaudēm ārsti deva zaļo gaismu, lai atgrieztos NBA laukumos.

Oldridžs par karjeras beigām paziņoja 15. aprīlī sociālajā tīklā "Twitter". Tajā brīdī viņam pietrūka nieka 49 punktu, lai pievienotos prestižajam basketbolistu klubiņam, kas NBA guvuši vismaz 20 000 punktu.

Džeimss Hārdens stāstīja, ka Lamarkuss teicis - spēlē pret "Lakers" viņš nespēja iedarbināt savu ķermeni. Tajā brīdī padomājis, ka tas attiecas uz metienu precizitāti, viņš nespēja aptvert, ka problēma ir daudz nopietnāka.

Pēc paziņojuma, Oldridžs no basketbola pasaules saņēma lielu atbalstu. Džefs Grīns, kuram bija veikta sirds operācija, uzsvēra, ka nekas nav svarīgāks par veselību un ar to joki mazi. Turpinājumā Oldridžs sāka nodarboties ar nekustamo īpašumu biznesu Teksasas štatā un epizodiski piedalījās "NBA TV" diskusiju raidījumos. "Bija grūti sekot līdzi "Nets" sekmēm izslēgšanas mačos," atzina Oldridžs, kurš atzinīgi novērtēja sava drauga (Kevina Duranta) sniegumu.

Divus mēnešus pirms līguma noslēgšanas Oldridžs aktīvi sazinājās ar komandas menedžeri...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp