Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda aizvadījusi trešdaļu no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas. Burvji to sāka negaidīti pārliecinoši, bet pēdējā laikā tiek piedzīvots arvien vairāk negatīvu brīžu. Savu viedoklī par latvieša un Amerikas galvaspilsētas kluba sekmēm pauda "NBC Sports Washington" sporta žurnālists Čeiss Hjūzs.

Latvietis, tāpat kā citi līgas basketbolisti, ir iepīts baumās par potenciālo maiņu uz citu klubu, jo tomēr Bertāns saņem krietnu summu par saviem pakalpojumiem (piecu gadu līguma attiecības par 80 miljoniem ASV dolāru (67,4 miljoniem eiro).

"Es domāju tas ir maz ticams, ja nu vienīgi Dāvis tiek iesaistīts kādā lielā darījumā," par Bertāna varbūtību tikt aizmainītam izteicās Hjūzs. "Tas nebūtu prātīgi - aizmainīt vienu spēlētāju, īpašu ņemot vērā, ka viņa tirgus cena patlaban  ir zema. Viņa pašreizējais līgums neieinteresētu daudzas komandas, tāpēc prātīgāks lēmums būtu gaidīt, kamēr metienu precizitāte uzlabojas. Ja arī Bertāns uzlabos trīspunktu metienu precizitāti, neticu, ka klubs gribēs aizmainīt savu labāko tālmetiena meistaru."

Snaiperi uzsvēruši, ka viņi pirmo NBA sezonas pusi izmanto kā ieskriešanās tramplīnu, lai jau otrajā sezonas nogrieznī liktu pretiniekiem smagi nožēlotu savu izvēli, ka atstāti pie tālmetienu līnijas nepieskatīti.

Vašingtonas kluba sakarā nevar nepieminēt vasarā notikušo maiņas darījumu, kad Rasels Vestbruks pēc vienas aizvadītās sezonas "Wizards" nonāca Losandželosas "Lakers". Pretī burvji saņēma Kailu Kuzmu, Kentaviusu Kaldvelu-Popu, enerģisko Montrezlu Hertelu, kā arī 22. izvēli NBA draftā, kas vēlāk tika aizmainīta uz Indiānas "Pacers", pretī saņemot Āronu Holideju. "Ņemot vērā redzēto laukumā, šis maiņas darījums ir atmaksājies ļoti labi. Pašlaik arī pats Rasels demonstrē pārliecinošu sniegumu "Lakers" rindās. Pretī saņemto spēlētāju sniegums visās spēlēs nav stabils. Taču par spīti tam, šo darījumu bija nepieciešams veikt, jo komanda atbrīvojās no Vestbruka milzīgā līguma, kas apgrūtinātu vadības spējas uzlabot pašreizējo sastāvu. Komanda ar esošajiem spēlētājiem sniedz sev labākas izredzes izveidot titula pretendenti Vašingtonā nekā tad, ja Vestbruks būtu palicis."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp