"X Faktora" uzvarētāja Grēta Grantiņa par muzikālā šova aizkulisēm un solo karjeras uzsākšanu

Foto: Grētas privātais arhīvs, publicitātes / TVNET kolāža
Aija Mūrniece
, žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

No vijoļspēles Talsu mūzikas skolā līdz duetam kopā ar Intaru Busuli, iekarojot muzikālā šova "X Faktors" gaismām iemirdzēto un kamerām fiksēto skatuvi. Stāsts par talantīgo jauno dziedātāju Grētu Grantiņu, kura nāk no Talsu novada Ģibuļu pagasta. Šobrīd labi pazīstama kā "X Faktora" uzvarētāja.

“Mirklī, kad aizpildīju pieteikumu, pie sevis domāju “notiks tā, kā jānotiek”,” tā "X Faktora" uzvarētāja. Grēta, apkārtējo mudināta, pēdējā mirklī aizpildījusi dalībnieku anketu, bet lielas cerības nav lolojusi. “Ekspektācijas spēj sabojāt pat labus notikumus, kuru norises gaita ritējusi savu ceļu un nav sekojusi mūsu galvās izplānotajām, stingri novilktajām līnijām. Šī iemesla dēļ es centos pārāk daudz nedomāt par iznākumu,” atklāj Grēta.

“Mūzikā esmu jau no bērnības. Mācījos Talsu mūzikas skolā vijoles nodaļā. Gadiem ejot, sapratu, ka vijoļspēle nav īstais aicinājums, taču jutu, ka mūzika nav jāpamet. Pamatskolas beigās sāku pievērsties vairāk dziedāšanai. Pabeidzu Rīgas Doma kora skolu,” savu mūzikas ceļu atklāj jaunā māksliniece.

Foto: Grētas privātais arhīvs

Līdz šim, viņasprāt, lielākais sasniegums ir bijis grupas “Insomnia” solo koncerts koncertzālē "Palladium", kas norisinājās mūzikas festivāla “Rīgas ritmi” ietvaros. “Mēs bijām draugu bariņš, kuri sāka dziedāt kopā, gadu vēlāk jau dziedājām savā solo koncertā,” atceras mūziķe. Grupas aktīvā muzikālā darbība tika iepauzēta valstī noteikto ierobežojumu dēļ.

“Insomnia” darbība atsākās mirklī, kad Grētas ceļš "X Faktora" muzikālajā šovā jau bija sācies. “Sapratu, ka īsti nevaru apvienot šīs abas lietas. Manuprāt, tas bija mājiens man, ka šī dzīves nodaļa jānoslēdz un jāpievēršas vairāk sev pašai,” tā mūziķe.

Grēta atklāj, ka, muzicējot kopā ar grupu, guvusi lielisku pieredzi. Uzsākot savu mūzikas karjeru, neatsverams ieguvums bija tam, ka blakus vienmēr atradās draugi ar kuriem tika dalītas emocijas, tādā veidā pirmskoncertu stress - vieglāk pārvarams. “Bija liels prieks būt kopā ar šiem cilvēkiem, jo pieredzējām daudz un lielus koncertus. Pašā mūzikas karjeras sākumā man bija nepieciešams atbalsta plecs blakus.” Taču Grēta zināja, ka reiz pienāks laiks, un viņa vēlēsies turpināt savu ceļu viena pati, veidojot solo karjeru.

Foto: Grētas privātais arhīvs

"X Faktors" ir muzikāls šovs. Tajā ir trīs posmi - pirmajā dalībnieki tiekas “TV atlasēs”, otrajā posmā ir “Krēslu izaicinājums”, tikai 12 labākie tiek tālāk un uzsāk sadarbību ar saviem mentoriem - Aiju Aukškāpu, Intaru Busli, Reini Sējānu vai Maratu Ogļezņevu. Noslēdzošajā posmā jeb “Fināla tiešraidēs” talantīgie dalībnieki sešu nedēļu laikā cenšas pierādīt un parādīt sevi gan žūrijai, gan skatītājiem. Mērķis uzlabot sevi, savas prasmes un izkāpt no komforta zonas, lai sasniegtu lielo balvu - 10 000 eiro un ekskluzīvu līgumu ar pasaulē vadošo mūzikas ierakstu kompāniju ”Universal Music Group”.

“Esmu tiešām priecīga par izdarīto, jo pati nezināju, ko no sevis sagaidīt,” atzīstas šova uzvarētāja.

Grēta atklāj, ka sev nebija līdz galam noticējusi, jo uzstāšanās uz īstās skatuves nevar salīdzināt ar skolas eksāmeniem vai ieskaitēm. “Uzkāpjot uz lielās skatuves, sapratu, ka ir jādod ārā viss, ko varu un zinu. Šajā laikā es pati sevi pārsteidzu ar savām darbaspējām,” stāsta Grēta, “man ir liela vēlme strādāt pie tā, lai es izskatītos uz skatuves, tā kā es vēlos. Skolas laikā šī vēlme strādāt pašai ar sevi, nebija tik ļoti pamanāma, jo tur galvenais bija iegūt labas atzīmes. Šoreiz es tiešām jutu, ka es to vēlos strādāt.”

Viņa atzīst, ka šova laikā katra otrdiena bija vājais nedēļas posms, jo nācās mācīties jaunas dziesmas, taču uzreiz skanējums nebija tāds kā vēlētos.

Tajos brīžos Grēta sevi salīdzināja ar sevi pašu un priekšnesumu, kuru izpildīja iepriekšējā nedēļā. Vislielākais stimuls bija nekrist zemāk, bet pārspēt nosprausto latiņu, uzlabot sevi un savu sniegumu. “Sirdij vistuvākais bija ceturtās nedēļas priekšnesums un dziesma “Rock With You”. Grēta ļoti vēlējās izbaudīt enerģiju, ko rada spēcīgs vokāls mijiedarbībā ar deju. “Šī priekšnesuma laikā es jutos un, pēc tam arī skatoties no malas, izskatījos tā, kā es vēlos sevi redzēt uz skatuves. Man patika gan priekšnesums, gan kopīgie treniņi ar deju grupu. Mēs izveidojām tādu horeogrāfiju, kādu es biju izdomājusi. Tērpi tika izvēlēti pēc manām vēlmēm.”

Foto: publicitātes

Šova laikā dalībniekiem nav bijis laika atslābt, jo katra diena bija izplānota, lai varētu sagatavoties svētdienas tiešraidei.

Pirmdienas bija vizītkartes dienas un jauno dziesmas apgūšanas dienas, otrdienās - mēģinājumi ar grupu un dejotājiem, trešdienās...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu