Latviešu slavenību frizieris pošas uz "Oskara" ceremoniju

Foto: Kristapa Slaktera privātais arhīvs
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Kristaps Slakters-Zvejsalnieks 20 gadu garumā sasniedzis savā friziera profesijā galvu reibinošas virsotnes, veidojis matus pasaulslavenām zvaigznēm Ņujorkas modes nedēļā, desmit gadus māca topošos frizierus un bārddziņus, gatavojas doties uz Amerikas Kinoakadēmijas balvas "Oskars" pasniegšanas ceremoniju, bet līdz asarām viņu spēj aizkustināt saruna par savas dzīves lielāko vērtību ģimeni – sievu Alisi un dēlu Teodoru.

KLIK: Lai arī šobrīd sabiedrībā noskaņojums nav tas priecīgākais, jūs nupat kā skaistumkopšanas izstādē "Baltic Beauty 2021" sniedzāt savu meistarklasi, semināru "Veiksmīga formula. Bārddzinis – eksperts", tādējādi iekustinot un iedvesmojot jomas profesionāļus.

Kristaps Slakters-Zvejsalnieks: Jā, bija četru stundu gara meistarklase - seminārs ar septiņiem modeļiem. Diezgan intensīvs darbs. Runāju par vīriešu apmatojuma dizainu. Jāatzīst, ka man šīs meistarklases laikā gribējās arī prezentēt savu jaunizveidoto bārddziņa aplikāciju.

Jau desmit gadus mācu frizierus un bārddziņus, un vienmēr esmu visu studentiem zīmējis un rakstījis uz tāfeles. Taču tā kā situācija ar kovidu apturēja līdzšinējo izglītības modeli, es pakārtojos attālinātajām mācībām. Izveidoju aplikāciju, kas būs pieejama telefonā katram profesionālim un interesentam par visiem bārdas, ūsu un matu griešanas un veidošanas dažādajiem stiliem un metodēm. Visu, ko 20 gadus esmu uzkrājis savā friziera - bārddziņa pieredzē, esmu apkopojis šajā veiksmīga vīrieša aplikācijā. Tādējādi gribas veicināt katra friziera, stilista vai bārddziņa apmatojuma dizaina domāšanu.

Liels laika sprīdis pagājis - 20 gadi, kā esat profesionāls frizieris.

OMG! (Ak, mans Dievs! - lat.) - es pabeidzu skolu 2002. gadā, bet jau no 2000. gada strādāju salonā. Mācīties par frizieri sāku 1998. gadā. Bet kā pasniedzējs sāku strādāt 2012. gadā. Kādu laiku biju prom ārvalstīs un tur šī sistēma ir savādāka nekā pie mums. Tur nav Amatniecības kameras, kas nosaka, kurš ir meistars, kurš nē. Tur jāuzvar konkursā un saņemot pirmo vietu esi meistars. Līdz tam, kamēr neesi uzvarējis konkursā un saņēmis godalgu, tikmēr mācies.

Kurā ārvalstī tad ir šādi noteikumi?

Desmit gadu pavadīju Īrijā un sasniedzu meistara līmeni. Biju iekļauts īru nacionālajā komandā. Startēju konkursā zem īru karoga.

Kāpēc nepalikāt Īrijā, ja reiz izveidojās tik veiksmīga karjera, atklājāt pat savu frizētavu. Ja būtu tur palicis, tagad būtu friziera – miljonāra statusā.

Ai, nu nevajag glaimot. Kā imigrantam ir ļoti grūti sevi pierādīt un izsisties. Tajā galā neviens tik vienkārši tev nedos to godalgu, jo te tu esi un te tevis nav. Bija ļoti grūti sevi pieradīt. Esmu lepns... un tad viņi mani iekļāva OMS Zelta klubā, kā Zelta biedru – par tiesnesi un treneri. Bet te nu es esmu laimīgs, atgriezies mājās Latvijā un dalos ar šo pieredzi un starptautiskām zināšanām.

Kristaps Slakters-Zvejsalnieks savā meistarklasē.
Kristaps Slakters-Zvejsalnieks savā meistarklasē. Foto: Kristapa privātais arhīvs

Tad lūgšu padalīties, kas šobrīd ir modē sievietēm un kas vīriešiem – lokas, gari, īsi mati?

Nu gan... diskriminācija – vīrieši, sievietes! Nē, nē, nē. Tā nedrīkst!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu