Pēdējo gadu laikā Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izzuduši "policisti", kuri ar dūrēm pārmācīja tādu paša amata brāli pretinieku komandā vai citu kandidātu, kas stājās ceļā. Ziemeļamerikas hokeja līgā kautiņi uz ledus kļuvuši krietni retāki. Kāpēc tā?

Agrāk ceturtajās maiņās darbojās spēlētāji, kuriem bija jāievieš bailes pretinieku vienībā, bet šobrīd klubi priekšroku dod spēlētājiem, kuriem meistarība slēpjas hokeja nūjā, nevis dūrēs. Mūsdienās lielākā daļa hokeja auditorijas (vismaz jaunā paaudze) grib redzēt ātru un dinamisku hokeju, nevis mačus ar pārtraukumiem, kur divi varoņi savā starpā noskaidro spēcīgāko. Protams, netrūkst hokeja mīļu, kuri joprojām vēlas šo spēles elementu.

Kādreizējais "policists" Daniels Karsillo par kautiņu samazināšanos NHL laukumos izteicās šādi: "Tā ir jaunā norma. NHL būs tikai ieguvēji, ja nebūs dūru vicināšanas uz ledus."

Ik pa laikam Ziemeļamerikas hokeja virtuvē tiek pacelts temats, ka kautiņus uz ledus vajadzētu pilnībā aizliegt. Galvenais iemesls šādām runām ir spēlētāju drošība/veselība. Šāda domāšana ir aktuāla pēdējo desmit gadu laikā, tāpēc, ka dažu bijušo "policistu" dzīvības aprāvušās pārāk agri. Līgai rūp, lai spēlētājiem pēc karjeras beigām nebūtu veselības problēmu vai, nedod dievs, pats sliktākais... NHL vadība publiski nav paudusi nepatiku par kautiņiem, bet visas darbības liecina par to, ka šīs gladiatoru cīņas turpinās samazināties.

Karsillo ir pilnībā pārliecināts, ka kautiņi kā bumerangs neatlidos atpakaļ, šī līkne, visticamāk, turpinās iet uz leju. 2019. gadā līgas komisārs Gerijs Betmens sarunā ar ESPN: "Hokeja sabiedrība labi apzinās, ka sitieni pa galvu var atstāt ilgtermiņa sekas. Paredzu, ka kautiņi uz ledus turpinās sarukt."

Ja paskatāmies pēdējo sezonu statistiku, tad varam redzēt, ka spēļu, kurās ir bijis vismaz viens kautiņš, ir ievērojami mazāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp