Pazīstama fotogrāfe, vizāžiste, rokdarbniece, skaista sieviete, kurai ir mīlošs vīrs un divi bērni. Tas ir par Santu Vanagu. Kopš dzimšanas gandrīz neredzīga, pārcietusi insultu, pirms pieciem gadiem diagnosticēts vēzis. Arī tas ir par viņu. Liktenis jeb Dievs pret Santu bijis dāsns, dodot to, ko mēs parasti lūdzam - laimi, mīlestību, karjeru. Bet... pilns vienmēr bijis arī Santas sāpju kauss. Ziemassvētki Santas dzīvē ir zīmīgs laiks - brīdis, kad dzīve apmeta kūleni. Kārtējo reizi.

Facebook Ziemassvētku tirdziņā #cilvēkuarinvaliditātidarbi pamanīju stilīgas cepures, ko demonstrē sieviete ar piemīlīgu smaidu un dzirksteļojošu skatienu. Cepures atradu arī virtuālajā veikalā Brenderella, tikai pēdējo kolekciju izrāda, šķiet, tā pati sieviete, tikai pavisam citāda. Viņas skatiens ir pazudis brillēs ar lēcām kā pudeļu dibeni. Savas rokām adītās un tamborētās cepures viņa neredz, bet, kā tās izskatās, zina ļoti labi.

Pieci gadi, saka Santa. Decembra beigās būs pieci gadi kopš viņai diagnosticēja vēzi. It kā ar to vēl nebūtu gana, ka Santa tikpat kā neredz, liktenis viņai uzlika vēl vienu pārbaudījumu. "Es regulāri gāju pie dakteriem, un visi domāja, ka man ir cistas. Kad noskaidrojās, ka man ir krūts vēzis, ārsti pēc maniem datiem - gadiem, analīžu rezultātiem, vēža stadijas izkalkulēja, ka prognoze nav iepriecinoša. Pateica, ka man palicis pusotrs gads. Teicu: "Labi, ka pateicāt, tagad zinu, ko gribu darīt. Tobrīd manam jaunākajam dēlam bija tikai 8 gadi."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X