Šomēnes, gluži kā dāvana 22. decembra jubilejā, grāmatu veikalu plauktos nonācis mākslas zinātnieces, politiķes, rakstnieces un diplomātes Sandras Kalnietes vēsturiskais romāns "Tev būs četri vīri". Sarunā ar TVNET Eiropas Parlamenta deputāte atklāj savu ikdienas grafiku, aizrautību ar rakstniecību, domas par pensiju, nozīmīgāko cilvēku – mazdēlu un jaunajām ģimenes mīlulēm – kaķu meitenēm.

Jūs esat teikusi, ka grāmatas rakstīšanas process palīdzēja turēties pretī pandēmijas psiholoģiskajām negācijām un neielaist sevī medijos un sociālajos tīklos arvien pastiprinošos agresivitāti. Kā jums šķiet, vai reiz rimsies šī agresivitāte?

Kaut kas jau pierims, bet es domāju, ka tā trauma vēl ilgi uzturēs agresivitāti. Man liekas, ka ne jau pandēmija ir radījusi šo agresivitāti. Tā ir ilgāku laiku jūtama sociālajos tīklos, ir saistīta ar burbuļiem, kuros mēs dzīvojam.

Faktiski esot atrauti no reālās dzīves, jo digitālā pasaule jau nav reālā dzīve. Diemžēl tā ietekmē reālo dzīvi.

Manuprāt, šī agresija nevis mazinās, bet pastiprinās. Pandēmija ir to paātrinājusi, bet agresija jau bija iesākusies krietni pirms tam.

Jums ļoti skaistā laikā ir dzimšanas diena – 22. decembris, kad ir Ziemassvētki un gadu mija.

Man ir jāatzīstas ļoti atklāti, gadiem ritot, man arvien mazāk nozīmīgas šķiet dzimšanas un vārda dienas. Tāpēc, ka man jau tajā nav nekādu nopelnu. Tas ir manas mātes un tēva kopīgs radīšanas akts, kas rezultējies manā dzimšanas dienā. Mani vecāki ir izvēlējušies manu vārdu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp