Hosams Abu Meri par sievas ceptajām kotletēm, Latvijas vīriešiem un laimīgas kopdzīves formulu (5)

Foto: Abu Meri ģimenes privātais arhīvs
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Linda un Hosams Abu Meri pēc ilgiem meklējumiem atraduši savu laimi, veiksmīgas kopdzīves formulu. Viņi daudzas lietas dara kopā un arī jauno recepšu grāmatu "101 libāniešu ēdiens" veidojuši tandēmā. Tāpat arī intervijā ar TVNET piedalās abi un uz dažiem jautājumiem sarunai pievienojas un savu atbildi pauž arī Linda.

Hosams Latvijā dzīvo jau 28 gadu, tādēļ arvien grūtāk vilkt paralēles ar arābu vīrieti, jo viņš kļuvis par tipisku eiropieti. Viņš atklāj, ka attiecību pamatā ar jebkuras nacionalitātes cilvēku ir sapratne, uzticība un stipra mīlestība. Savukārt, šā brīža dzīves apstākļi, kurus stipri ierobežo kovids, iespējams, varētu turpināties vēl pāris gadus.

Esmu lasījusi atsauksmes par jauno pavārgrāmatu, ka tā esot vienkārši uzrakstīta, tādējādi viegli saprotama, visus ēdienus var pagatavot soli pa solim un visas sastāvdaļas viegli pieejamas. Turklāt arābu valoda esot āķis lūpā.

Tāds arī bija mūsu mērķis veidojot grāmatu, lai pēc iespējas vienkāršāk ir šos ēdienus pagatavot. Katrs grāmatā atspoguļotais ēdiens ir mūsu pašu rokām, mūsu virtuvē pagatavots, un tūlīt pat arī nobildēts. Tāpat arī, ēdienus veidojot, konsultējāmies ar manu mammu, kas deva padomus, lai dabūtu īsto ēdiena garšu un skatu. Visi grāmatā atspoguļotie ēdieni ir sabildēti uz mūsu galda. Speciāli šim nolūkam iegādājāmies foto kameru, lai fotogrāfijas būtu kvalitatīvas. Linda kā jau žurnāliste ļoti veiksmīgi māk uzņemt nepieciešamo kadru.

Kas jūsmājas vairāk rosās pa virtuvi un gatavo maltīti?

Viss ir atkarīgs no nedēļas dienām. Kopumā gan jāsaka, ka virtuvē vairāk rosās Linda, jo viņa ir ātrāk mājās nekā es. Brīvdienās noteikti gatavojam kopā. Mums katram ir sava stiprā puse, ko katrs dara virtuvē. Mana stiprā puse ir aknu, turku zirņu vai lēcu pagatavošana, bet Lindai vairāk padodas saldumi.

Linda, iespējams, jau pilnībā apguvusi virkni libāniešu virtuves ēdienu, kas viņai palīdzēja un deva padomus?

Linda: Ja teikšu, ka pilnībā esmu šo virtuvi apguvusi, tas būtu stipri pārspīlēts. Libānas virtuve ir tik bagātīga, ka var darīt un darīt un mācīties un mācīties. Drīzāk jāteic, ka esmu apguvusi šīs virtuves pamatlietas.

Hosams: Man jau liekas, ka es esmu tas, kas Lindu iepazīstināja ar Libānas virtuvi. Man arī ļoti patīk pārsteigt savu sievieti. Kad sākām dzīvot kopā, tad arī viņa iepazina libāniešu virtuvi, jo brīvajā laikā gatavoju. Abi vairākkārt esam bijuši Libānā, kur mana mamma mūs lutinājusi ar dažādiem ēdieniem, gan arī restorānos Linda iepazinusi Libānas virtuvi. Lindai ļoti garšo Libānas virtuve un viņa daudz par to interesējas.

Hosam, vai varat atklāt, kādi ir jūsu latviešu top ēdieni?

Teikšu godīgi, ka tagad mans Latvijas top iecienītākais ēdiens ir

Komentāri (5)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu