Svētkus bez majonēzes iztēloties grūti. Šim apgalvojumam piekritīs daudzi, jo rasols un "siļķe kažokā" bez majonēzes nav īsti tas, Lieldienās arī uz košā olu dzeltenuma gribas uzspiest kādu piciņu baltās mērces. Svētku gaidās pārskatot veikalu piedāvājumu, secinājām, ka izvēle ir tik plaša, ka vai raibs metas gar acīm, un nolēmām jums atvieglot šo sarežģīto uzdevumu.

Kas būtu jāņem vērā, izvēloties majonēzi? Kuras mērces pēc sastāva un kaloriju daudzuma ir figūrai visdraudzīgākās? Kādas ir majonēzes alternatīvas? Un kā šo mērci pagatavot mājās? Lai viestu skaidrību karstākajos jautājumos par majonēzes tēmu, konsultējāmies ar uztura speciālisti Lizeti Pugu, fitnesa treneri Vendiju Karalkinu un “Ladigs gastronomija” virtuves šefpavāru Ingmāru Ladigu. 

Kas tev jāzina, iegādājoties majonēzi

Kā norāda speciālisti, tradicionāli majonēzi gatavo no olas dzeltenuma, eļļas, sinepēm, citrona sulas vai baltvīna etiķa, sāls un cukura.

Pircējam jāzina, ka majonēzei, gluži tāpat kā citiem produktiem, marķējumā sastāvdaļu sarakstā jānorāda visas izmantotās sastāvdaļas dilstošā masas secībā. Tātad – tas, kā ir visvairāk, sarakstā būs pirmais.

Labāk izvēlēties produktu, kura sastāvs ir pēc iespējas dabīgāks – mazāk krāsvielu, biezinātāju, aromatizētāju, konservantu un citu piedevu.

Pētot majonēzes etiķetes, būtu jāpievērš uzmanība ne vien kalorijām, bet arī sāls daudzumam – labāk izvēlēties tādu, kurā uz 100 gramiem ir mazāk par 1,2 gramiem sāls.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest