Vašingtonas "Wizards" ir vienīgā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda, kurā spēlējuši divi latvieši - Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks. Šī komanda ir īpaša arī ar to, ka karjeras nogalē tajā spēlēja basketbola ikona Maikls Džordans. Kaut arī leģendārais basketbolists spožos panākumus guva Čikāgas "Bulls" sastāvā, punktu karjerai viņš pielika tieši ASV galvaspilsētā.

NBA leģenda pirmo reizi no basketbola atvadījās 1993. gadā. Pēc trim čempiona tituliem viņš bija pazaudējis degsmi spēlēt basketbolu. Eļļu ugunij pielēja tēva zaudējums. Džordans seniors bija ceļmalā piestājis nosnausties pēc golfa spēles. Kamēr viņš gulēja, laupītāji viņu nošāva un nozaga dēla uzdāvināto Lexus SC400 automašīnu.

Izmēģinājis spēkus beisbolā, pasaulē labākais basketbolists pēc diviem gadiem atgriezās NBA. "Bulls" ar Džordanu priekšgalā vēl trīs gadus pēc kārtas izcīnīja čempiona titulu. 35 gadu vecumā ar sešiem NBA čempiona gredzeniem leģenda otro reizi atvadījās no basketbola.

Džordans deviņdesmito gadu beigās publiski izteicās, ka viņš par 99,9% ir pārliecināts, ka savu pēdējo spēli NBA ir aizvadījis. Atstājot durvīs mazmazītiņu spraudziņu, nepilnus divus gadus vēlāk leģenda šā gadu tūkstoša sākumā atgriezās laukumā.

Aizpērn lielu popularitāti ieguva dokumentālā filma "Pēdējā deja" ("The Last Dance"), kas vēsta par Džordana pēdējo sezonu "Bulls" sastāvā. Šajā stāstā aizkadrā palika viņa patiesā "pēdējā deja" - "Wizards" kreklā...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp