Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Bens Simonss jau ilgāku laiku ar Filadelfijas "76ers" kluba vadību nav spējis atrast kopīgu valodu. Abas puses mānījušās, nav turējušas solījumus un nav kautrējušās izteikties publiskajā telpā. Kā šis konflikts sākās un kāds būs atrisinājums?

Pirmā drāma Simonsa un "76ers" starpā sākās 2021. gada janvārī, kad Austrālijas basketbolista vārds izskanēja iespējamā maiņas darījumā, kurā Filadelfijas komandas basketbola operācijas prezidents Derijs Morijs vēlējās atgūt savu kādreizējo spēlētāju no Hjūstonas "Rockets" - Džeimsu Hārdenu. Darījums nenotika, jo Hārdens izvēlējās pievienoties Bruklinas "Nets", lai apvienotu spēkus ar Kevinu Durantu un Kairiju Ērvingu.

"Es to uztveru kā biznesu," 2021. gada sākumā izteicās Simonss. "Tādas lietas notiek. Vienīgais, ko varu kontrolēt, ir attieksme pret darbu, spēlēm un ikdienas lietām. Cenšos rīkoties profesionāli un palīdzēt komandai uzvarēt. Katru dienu smagi strādāju."

Tomēr fakts, ka basketbolista vārds parādījās saistībā ar iespējamiem maiņas darījumiem, bija pirmā plaisa starp Simonsu un Filadelfijas organizāciju. Turpmākajā ceļā parādījās arvien vairāk bedru.

No 23. maija līdz 2. jūnijam NBA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "76ers" spēkiem mērojās ar Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards". Filadelfija salīdzinoši viegli apklusināja "burvjus" - sērija tika noslēgta piecās spēlēs. Tomēr šajā duelī parādījās būtiska problēma, ko jau iepriekšējos gados bija ieskicējuši basketbola apskatnieki - Simonsam nav metiens. Šajā sērijā no soda metienu līnijas basketbolists realizēja 10 no 28 izmestajiem soda metieniem. Pat Filadelfijas fani sāka apšaubīt sava kluba izredzes "play-off" turpinājumā.

"Mēs atklājām Simonsa spēlē lielu trūkumu," pēc sērijas atzina "Wizards" līderis Bredlijs Bīls. "Sērijai turpinoties, viņš kļuva mazāk agresīvs, retāk uzbruka grozam, jo, iespējams, nevēlējās stāties uz soda metiena līnijas."

Par nelaimi Simonsam, otrās kārtas pretinieks - Atlantas "Hawks" bija piefiksējuši basketbolista neveiksmes no soda metienu līnijas un labprāt izvēlējās sūtīt Austrālijā dzimušo sportistu izpildīt soda metienus. Šajā sērijā viņš izmeta 45 sodiņus un realizēja tikai 15. Kopumā Simonss 12 izslēgšanas turnīra mačos soda metienus realizēja tikai ar 34% precizitāti.

Šis spēles elements neapšaubāmi ietekmēja basketbolista pārliecību...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp