Pirms kāda laika, kad centos apkopot pašu jestrāko informāciju no vakcīnskeptiķu ierakumiem, aktīvi sekoju līdzi dažādām grupām lietotnē Telegram. Jau tolaik grupā “Brīvvalsts padome” dižākie Latvijas prāti aktīvi runāja par to, ka jāveido jauna valsts. Vēlāk, nezinu – saistīti vai nesaistīti, parādījās sevi par televīziju dēvējoša fake news pārraide “Brīvvalsts TV”. Bet tagad, visbeidzot, ar video manifestu izsludināta arī Latvijas Brīvvalsts mājaslapa.

Par nelaimi jaunās valsts veidotājiem un par laimi visiem, kas apveltīti ar humora izjūtu, video veidotāji bija piemirsuši reģistrēt reklāmā redzamo domēnu ar garumzīmi uz “ī” un tagad tas nonācis kādu neģēļu rokās. Bet ne par to ir šis stāsts, un apskatīsim saturu lapai bez garumzīmes.

“Latvijas dēli un meitas! Šobrīd mēs stāvam jaunas ēras krustcelēs laikā un telpā starp gaismu un tumsu. Mums ir iespēja izvēlēties brīvību savai zemei un savai tautai. Mēs izvēlamies celt jauno Latvijas Brīvvalsti un radīt jaunu sabiedrību.” Ar šādu patosu tiek iesākts jaunās valsts video.

Pēc tam kadrā ar zobenu pār plecu un cirvi otrā rokā parādās dezinformācijas un sazvērestības teoriju izplatītājs Aivis Vasiļevskis. Vēlāk ar zobenu ierodas arī ūdens virpuļotājs Jānis Pļaviņš, kuram nešķiet amorāli iedzīvoties uz invalīdu rēķina. Jāņa apģērbs liecina, ka mirkli iepriekš viņš paklupis sniegā, bet seja pauž nogurumu no dzīves.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X