Klēpis ugunīs! Kā bija ļauties seksam ar vikingu? Čukst vēsture... (9)

Foto: Shutterstock, TVNET kolāža
CopyLinkedIn Draugiem X

Lai gan vēsturē vikingi bieži tikuši attēloti kā brutāli karotāji un nežēlīgi sirotāji, viņu kultūras iepazīšana tuvāk acumirklī liek apzināties, ka viņos ir kas daudz, daudz vairāk. Patiesībā vikingu privāto dzīvi ir īpaši aizraujoši iepazīt, jo tā vienmēr bijusi tālu no vardarbīgajām laupīšanām un asiņainajiem uzbrukumiem. Sievietes klēpi, izrādās, vikingi sargāja vēl vairāk nekā savu zemi...

Ģimenes dzīve vikingiem bija svarīga, un katrs kārtīgs, godīgs vīrietis centās veiksmīgi apprecēties, lai turpinātu savu dzimtu. Lai gan par laulībām visbiežāk vienojās jaunā pāra vecāki, jaunieši pēc kāzu nakts, kurā nereti viens otru ieraudzīja pirmo reizi, centās attiecības kopt. Vikingu vīrietim gan bija atļautas pat vairākas mīļākās, un sievai, visticamāk, nācās ar to samierināties, jo, atdarot ar to pašu, viņai draudēja liels negods. Tomēr sievietei bija tiesības pieprasīt šķiršanos, par iemeslu minot vīra nespēju viņu gultā apmierināt.

Patiesībā vikingu mīlestības, laulības un seksa tradīcijas izvirzīja augstus standartus, ko pāri cienīja un ievēroja. Īpaši aizraujoši aptvert, ka daudzas aizvien ir saglabājušās arī mūsdienās, piemēram, līgavas nešana pār slieksni vai termins "medusmēnesis".

Laiks uzzināt par šo spēcīgo un emocionālo ziemeļnieku privātās dzīves tradīcijām!

Lai gan kara laukā vikingi kliedza skaļi, neganti un savstarpējos strīdos nekautrējās rupji izteikties, par seksu tā tieši un atklāti viņi nerunāja. Sāgās laulāto attiecības atklājas dažādi, bieži tiek teikts, ka vīrietis, kam ir attiecības ar sievieti, "pagriežas pret viņu un uzliek roku uz augšstilba", tālāk dodot vaļu lasītāja fantāzijai.

Tomēr gultā bija jāvalda abpusējai baudai, nebija pieļaujams, ka vīrietis apmierina tikai savas vajadzības. Sāgās aprakstīts, ka pāris, kuru starpā valda kaislība, “satiekas gultā” un "priecājas viens par otru". Tēlaini izsakoties, vikingi seksa aktu dēvē par kopīgu ceļojumu ar vikinga kuģi pa jūras viļņiem. Kuģis simbolizē vīrieša dzimumorgānus, bet sabangotā jūra un viļņi - sievietes. Pēc seksa vikingiem eksistē tāds termins "hvila meth henna" - atpūta kopā ar viņu.

Vikingu seksuālajā dzīvē dominēja vīrietis, kurš parasti esot noteicis mīlas rotaļu pozas un intensitāti. Tomēr arī te bija jābūt prasmēm, jo vikingi esot ticējuši, ka pie bērniņa var tikt tikai tad, ja sieviete sasniedz orgasmu, kas esot savienība ar Toru - pērkona un auglības dievu. Lielākais vikinga apkaunojums bija tautās nonākušas runas, ka viņam ir īss dzimumloceklis un viņš nespēj apmierināt savu sievieti.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu