Pavasaris klāt un nav tālu arī laiks, kad būs jāizmetas peldkostīmos, tāpēc ir pēdējais laiks pieteikt cīņu ziemā uzkrātajiem liekajiem kilogramiem. Lai izdotos atbrīvoties no nevēlamajiem pavadoņiem uz visiem laikiem, sarunā ar fitnesa treneri un sertificētu uztura konsultanti Inetu Rijnieci skaidrosim, kā pareizi tievēt ilgtermiņā, nezaudējot motivāciju ceļā uz izsapņoto galamērķi.

“Nevienam nav jānodzīvo dzīve, visu mūžu skaitot kalorijas, tomēr, ja ir mērķis atbrīvoties no liekā svara uz visiem laikiem, būt veseliem un justies labi, esiet tomēr tik laipni un iemācieties saskaitīt vismaz to, ko apēdat, un izprast apēstā ēdiena sastāvu,” saka Ineta Rijniece.

Kāpēc liekie kilogrami neatkāpjas

Fitnesa trenere uzsver, ka notievēt gribošajiem ir svarīgi būt godīgiem pret sevi. “Skaitiet visu, ko liekat mutē, vismaz pāris mēnešus. Līdz pēdējam kumosiņam, lai saprastu, cik tad īsti kilokalorijas patiesībā slēpjas vienā maizes šķēlē vai šķietami nevainīgā melnās šokolādes gabaliņā. Ar tievēšanu ir tā — vai nu jūs to darāt nopietni, vai smīdināt apkārtējos ar savu nespēju nomest lieko svaru, atrunājoties ar neticamu ģenētiku un iedzimtību.

“Ir tikai viens patiess iemesls, kas liedz samazināt savu svaru, — ikdienas ēdienkartē nav

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest