Sicīlijā attiecības starp dzīvo un mirušo allaž ir bijušas ciešas, tāpēc nav brīnums, ka Palermo pilsētā atrodas viens no pasaulē dīvainākajiem un asinis stindzinošākajiem tūrisma objektiem – Kapucīņu klostera katakombas, kur sen mirušie liekas kā dzīvi.

Mūmiju izstāde

Katakombu korpusi ir sadalīti atsevišķās sekcijās. Priesteriem ir sava telpa, kur tie ietērpti savos garīdznieka tērpos, savukārt militāristi un valsts amatpersonas tērptas savās uniformās. Atsevišķa telpa ir arī jaunavām, sievietēm, vīriešiem, bērniem un jaundzimušajiem. Daži no ķermeņiem ir iebalzamēti un atrodas stikla zārkos, bet citi vienkārši piestiprināti pie sienas. Daudzas no mūmijām tagad pasargā drāts krātiņi, jo katakombu apmeklētāji bija pasākuši ņemt kaulus līdzi uz mājām kā suvenīrus.

Viena no slavenākajām un skumjākajām katakombu “iemītniecēm” ir Rozālija Lombardo. Viņa bija tikai divus gadus veca, kad nomira no pneimonijas. Ietērpta svinīgā kleitā, viņa savā stikla zārkā šķiet tikai mierīgi aizsnaudusies. Viņas ideāli saglabātajam ķermenim ir tikai nedaudz violeta nokrāsa.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X