Pētot budistu tempļus, cilvēkus nereti pārsteidz krāsu pārpilnība, kas atrodama šo svētvietu arhitektūrā un dekoros. Wat Rong Khun pārkāpj tradicionālos principus, un pirmā īpašība, kas izceļas, ir gandrīz absolūtais baltums, kas no pirmā acu uzmetiena atgādina reģionam neraksturīgu laikapstākļu rezultātā pilnībā apsnigušu tradicionālu templi.

Wat Rong Khun ir budistu templis, kas atrodas Čiangrai pilsētas dienvidu galā Taizemes ziemeļrietumos. Šis templis ir privātīpašums, un tā celtniecība sākās tikai pirms divdesmit pieciem gadiem. Tomēr tas ātri kļuva slavens ar savu unikālo stilu un atšķirīgo balto krāsu, un tāpēc to mēdz dēvēt par Balto templi.

Ceļotāji no malu malām brauc, lai apskatītu Balto templi, ko daudzi uzskata par Taizemes arhitektoniski radošāko reliģisko konstrukciju. Wat Rong Khun ir dizaina šedevrs, sākot no biedējošajām, palīdzību lūdzošajām baltajām rokām, kas sniedzas no "elles" pie ieejas templī, un beidzot ar spoguļiem, kas no trīspakāpju arkām atspoguļo spožo Taizemes sauli, it kā tās būtu dienas laikā spīdošas zvaigznes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X