Video ⟩ Gaisma tuneļa galā - NBA zvaigznes Tompsona atgriešanās

Klejs Tompsons Foto: AFP/SCANPIX
Miks Kuncevičs
CopyDraugiem X Whatsapp

Ir viens spēlētājs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kas šosezon mazāk nekā 20 aizvadītajās minūtēs pamanījies izpildīt vismaz 18 metienus. Tas ir viens no Goldensteitas "Warriors" ilggadējiem līderiem Klejs Tompsons, kurš tikko atgriezies no fiziski un emocionāli grūtākās pauzes savā karjerā. Pagāja 941 diena, un 10. janvārī viņš atgriezās laukumā. Kādu sniegumu pēc tik ilgas pauzes spējis demonstrēt viens no vēsturiski labākajiem snaiperiem?

2019. gada NBA finālsērijas laikā Tompsons pret Toronto "Raptors" sērijas sestajā mačā saplēsa krusteniskās saites. Par spīti šim nopietnajam savainojumam, "Warriors" savu līderi atalgoja ar 190 miljonu ASV dolāru līgumu uz pieciem gadiem. Trauma tika sadziedēta gada laikā, un aizsargs bija gatavs atgriezties 2020./2021. gada sezonas ievadā, bet atkal piemeklēja nelaime… saplēsta Ahileja cīpsla, tieši pirms pašas sezonas sākuma. Pēc gandrīz 14 mēnešu pauzes 31 gadus vecais amerikānis atgriezās uz NBA parketa.

Pirms mača ar Klīvlendas "Cavaliers", kas šogad demonstrē negaidīti labu sniegumu, "Warriors" dzīvajai leģendai tika veltīts emocionāls un aizkustinošs video. Visa mača garumā varēja dzirdēt kā arēnā tiek skandēts Tompsona vārds. "Bija apbrīnojami to skatīties. Spēles fani bija fantastiski visas spēles laikā," atzīst "Warriors" kluba līderis Stefans Karijs.

Klejs savus pirmos punktus pēc tik ilgas pauzes guva nevis ar trīspunktu metienu, bet pēc caurgājiena. Pēc veiksmīga aizsega, ko izveidoja Oto Porters juniors, Tompsons spēja atbrīvoties un ar precīzu metienu gūt pirmos divus punktus kopš 2018./2019. gada sezonas.

"Pirmā spēles izspēle nemaz nebija paredzēta viņam," pēc spēles atzina "Warriros" komandas treneris Stīvs Kers.

Nākamā zīmīgā epizode bija negaidītais trieciens grozā no augšas pāri vairākiem spēlētājiem. Ziemeļamerikas mediji pat nespēja atcerēties, kad pirms traumas Tompsons tik eksplozīvi būtu noslēdzis uzbrukumu. Pats aizsargs sarunā ar prestižo Ziemeļamerikas mediju "The Athletic" atzina, ka, kopš viņš treniņos varēja darboties pieci pret pieci, viņš ne reizi nebija triecis bumbu grozā no augšas. Tieši pirmais nopietnais savainojums tika gūts pēc "slam dunk". "Man nav bail satraumēties," pēc spēles izteicās Tompsons. "Ir labi apzināties, ka es spēju ne tikai izpildīt metienus, bet arī tā noslēgt uzbrukumu."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu