Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir problēmas ar Kazahstānas prezidenta Kasima Žomarta Tokajeva vārda atcerēšanos. Putins Tokajevu 10.janvārī nosauca par Kemelu Žomartoviču. Šī pārteikšanās varbūt nemaz nav tik nejauša - Kemels bija vārds Tokajeva tēvam, kurš bija rakstnieks un tiek uzskatīts par kazahu detektīvu žanra aizsācēju. Savukārt par citiem Tokajeva radiniekiem ir zināms krietni vien mazāk.

Kad Tokajevs kļuva par Kazahstānas prezidentu, žurnālisti uz viņa rokas ievēroja laulības gredzenu. Vēlāk šis gredzens gan bija pazudis. Kazahstānas prezidenta oficiālajā tīmekļa vietnē teikts, ka Tokajevs ir šķīries un viņam ir dēls vārdā Timurs.

Kazahstānas neatkarīgie mediji iepriekš ziņoja, ka Tokajeva bijušo sievu sauc Nadežda Tokajeva un viņa esot krieviete, kas dzimusi Krievijā. Par Nadeždu publiski pieejamā informācija ir visai skopa, tomēr viņas pases numurs ticis publiskots vairākas reizes, tostarp arī nopludinātajās amatpersonu privātās informācijas datu bāzēs.

Saskaņā ar Krievijas Iekšlietu ministrijas pasu pārbaudes servisa datiem, Nadeždas Tokajevas Krievijas pilsoņa pase joprojām ir derīga.

Ļoti iespējams, ka tieši Krievijas pilsonība bija iemesls, kāpēc viņa šķīrās no vīra pēc viņa kļūšanas par Kazahstānas prezidentu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X