Naerumā, Kopenhāgenas piepilsētas rajonā Dānijā, atrodas viens no vizuāli pievilcīgākajiem dzīvojamo māju ciematiem pasaulē, kas bieži saukts par "apaļajiem dārziem", lai arī patiesībā tie ir ovāli.

Sērens Karls Teodors Mariuss Sērensens tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem ainavu arhitektiem, un Naerumas ovālie dārzi ir viens no viņa slavenākajiem projektiem. Viņa dizaini atspoguļo modernisma kustību un ietver spēcīgas ģeometriskas formas un graciozas ainavu formas.

1948. gadā 40 ovāli privātmāju dārzi, katrs aptuveni 25 × 15 m, tika izkārtoti starp valsts ēkām vienā pusē un tradicionālākiem privātīpašumiem otrā pusē. Īpašnieki varēja brīvi novietot savas mājas un vasarnīcas, izvēlēties privātīpašumu apņemošos dzīvžogus un izkārtot savu zemesgabalu interjeru, taču Sērensens sniedza dažus norādījumus, uzsverot, ka tie ir domāti kā vadmotīvi, nevis strikti noteikumi. Septiņas desmitgades vēlāk Naerumas ovālie dārzi joprojām ir viens no skaistākajiem apskates objektiem Dānijas galvaspilsētā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X