Šakils O'Nīls un Kobe Braients Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Losandželosas "Lakers" kopā pavadīja astoņas sezonas. Šis duets plecu pie pleca izcīnītāja trīs čempiontitulus, bet par spīti ilgajai sadarbībai abi nebija labākie draugi, drīzāk ienaidnieki, kas atradās vienos ierakumos.

Stāsts aizsākās 1996. gadā, kad NBA draftā ar 13. numuru tika izvēlēts talantīgais Kobe Braients. Sākotnēji viņu draftēja Šarlotas "Hornets", bet maiņas darījumā 17 gadus veco jaunekli ieguva Kalifornijas vienība. Tā paša gada vasarā "Lakers" tika piesaistīts Šakīls O'Nīls. Ja Šaks jau sevi bija apliecinājis kā spēlētāju, kam ir potenciālas kļūt par vienu no dominējošākiem centriem līgas vēsturē, tad Braients, kad viņu izraudzījās ģenerālmenedžeris Džerijs Vests, nebija sasniedzis pat pilngadību.

Pašā pirmajā reizē, kad Kobe atvēra ģērbtuves durvis, viņš saviem partneriem paziņoja: "Mani sauc Kobe Braients. Esmu ieradies šeit, lai dominētu un mani nespēs apturēt neviens." Jauneklim bija liela pārliecība, bet šī bravūrīgā runa vairāku gadu garumā izraisīja nesaskaņas komandas iekšienē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp