Izplatoties omikrona variantam, arvien izplatītāka kļūst situācija, ka lielveikalos nopērkamie ātrie antigēna testi ir viltus negatīvi, jo šī vīrusa mutācija vairojas kaklā un rīklē, bet mazāk – deguna dobumā. Tomēr – ir situācijas, kad ātrais antigēna tests uzrāda pozitīvu rezultātu, bet laboratoriskais polimerāzes ķēdes reakcijas (PĶR) tests uzrāda negatīvu rezultātu. Kā saprast šādu rezultātu un kā rīkoties?

Portāla TVNET lasītāja Līva raksta, ka kovidam raksturīgos simptomus sajutusi dienu pēc atgriešanās no ārzemēm, kad izlēmusi veikt ātro antigēna testu.

“No rīta sajutu, ka ir pazudusi smarža un garša, un arī deguns bija aizlikts. Drošs paliek nedrošs, uztaisīju ātro antigēna testu. Tas bija pozitīvs. Pēc dažām stundām taisīju vēl vienu – citas firmas antigēna testu, un arī tas uzrādīja pozitīvu rezultātu. Pieteicos uz analīzēm laboratorijā, un bija jāgaida trīs dienas. Šajā laikā smarža un garša negribīgi nāca atpakaļ, taču “lielais” tests uzrādīja negatīvu rezultātu,” raksta Līva.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X