Krievijas pazīstamākais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs, kurš pēc noindēšanas mēģinājuma tomēr nolēma atgriezties Krievijā, vienu gadu pavadījis ieslodzījumā. Viņa dibinātais Korupcijas apkarošanas fonds (FBK) ir pasludināts par ekstrēmistisku organizāciju un oficiāli beidzis pastāvēt. Taču FBK izpilddirektors Vladimirs Ašurkovs intervijā portālam TVNET stāsta, ka domubiedri negrasās apstāties, un atklāj, kādas ziņas Navaļnijs saviem līdzgaitniekiem sūta no ieslodzījuma.

Ašurkovs Rīgā ieradies saistībā ar Eiropas Parlamenta (EP) prestižo Saharova cilvēktiesību balvu, kas nesen tika piešķirta Aleksejam Navaļnijam. Iepriekšējais gads Navaļnijam bija izšķirošu dzīves pavērsienu pilns. 2020.gada augustā Navaļnijam lidmašīnā no Tomskas uz Maskavu palika slikti. Tikai pēc divām dienām un uzstājīgiem ģimenes lūgumiem tika dota atļauja pārvest Navaļniju uz klīniku Vācijā, un tur veiktās analīzes atklāja - opozicionāru mēģināja noindēt ar ķīmisko ieroci. Drīz tika izskaitļoti arī indētāji - Krievijas varasiestāžu darbinieki -, kuri ieguva negribētu publicitāti. Vienam pie dzīvokļa durvīm klauvēja CNN žurnāliste, citam piezvanīja pats Navaļnijs un izvilināja iepriekš nezināmu informāciju par indēšanu. FBK turpināja izgaismot Krievijas amatpersonu korupciju, un par 2021.gada skatītāko "YouTube" video Krievijā kļuva filma "Putina pils". Šogad tika izziņota HBO dokumentālā filma par Navaļniju.

Kamēr ārpus Krievijas robežām aizvien vairāk cilvēku uzzina par Navaļniju, šķiet, ka Krievijā tiek darīts viss, lai viņu aizmirstu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X