TVNET sāk jaunu raidierakstu sēriju "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu", kurā turpmāk bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērsīs uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir nepienācīgi aizmirstas. Podkāsta otrajā sērijā kopā ar studijas viesi Miķeli Rēdlihu tiek analizēta Latvijas un Zviedrijas spēle Pekinā, kā arī meklēta atbilde uz jautājumu, kurš hokeja elements ir vissvarīgākais.

"Hokeja anatomijas ar Jēkabu Rēdlihu" otrās sērijas viesis ir Jēkaba jaunākais brālis Miķelis Rēdlihs

Kopā ar Miķeli studijā tiek analizēta pirmā Latvijas hokeja izlases spēle, kurā latvieši ar rezultātu 2:3 zaudēja Zviedrijai.

Tiek pārrunāts, cik svarīgi Latvijas izlasei bija nepadoties un nenolaist rokas brīdī, kad pretinieki panāca jau 2:0 savā labā. Miķelis uzsvēra, ka iepriekš ir bijušas spēles, kurās latvieši salūst zem šāda pretinieku spiediena.

Zināms, ka zviedri ir ļoti labi slidotāji, bet viss noslēpums neslēpjas tikai šā spēles elementa apguvē bērnībā. M. Rēdlihs savulaik spēlēja Zviedrijas pēc spēka otrās līgas klubā "Bjorkloven" un tolaik uzzināja, kas zviedriem palīdz tik labi slidot. Izrādās, ka tā ir īpaša slidu asināšanas metode, kas var dot priekšrocības uz ledus.

Pēc Latvijas un Zviedrijas mača analīzes raidieraksta vadītāji un viesis meklē atbildi uz jautājumu, kurš ir svarīgākais tehniskais elements hokejā, kāda ir ģimenes loma jaunā hokejista izaugsmē, kā pēc mačiem no hokeja "atslēdzas" profesionāļi, kā arī, kurš cilvēks Miķeļa dzīvē un karjerā devis visvairāk.

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 2. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp