2002. gadā "The New York Magazine" nosauca finansistu Džefriju Epstīnu par "International Moneyman of Mystery". 2005. gadā noslēpumainais bagātnieks pirmoreiz tika apsūdzēts nepilngadīgu meiteņu seksuālā izmantošanā. 2008. gadā Floridas štata tiesa viņam piesprieda 13 mēnešu cietumsoda ar iespēju iziet no ieslodzījuma, lai dotos uz darbu, jo Epstīns tika uzskatīts par uzticamu noziedznieku; par spīti tam, ka tika identificētas vairāk nekā 36 jaunas meitenes, dažas vien 14 gadus vecas, kuras apstiprināja seksuālas aizskaršanas faktu, Epstīns izcieta sodu vien par diviem gadījumiem. Un tikai vairāk nekā desmit gadus vēlāk, 2019. gada 6. jūlijā vīrietis tika atkārtoti arestēts un nonāca pirmstiesas apcietinājumā.

Apsūdzības šoreiz bija izvirzītas arī par seksuālu pakalpojumu tirdzniecību. Nesagaidot tiesas spriedumu, 2019. gada 10. augustā Epstīns tika atrasts miris savā cietuma kamerā.

Kā nāves cēlonis ir minēta pašnāvība pakaroties,

jo jau iepriekš, 23. jūlijā aizturētais bija atrasts bezsamaņā ar brūcēm uz kakla. 2019. gada 29. augustā tiesa bija spiesta noraidīt visas Džefrijam Epstīnam izvirzītās kriminālapsūdzības, jo apsūdzētais bija miris. Taču ar to lieta nebeidzās un, neskatoties uz slēpšanās mēģinājumu, Epstīna draudzene-sabiedrotā-asistente Gilēna Maksvela tika arestēta un 2021. gada 29. decembrī tiesa viņu atzina par vainīgu piecās no sešām izvirzītajām apsūdzībām, kas ietver līdzdalību seksuālu pakalpojumu tirdzniecībā un nepilngadīgu personu iesaisti dzimumnoziegumos. Maksvelas tiesas prāva vēl nav beigusies, un rodas jautājums, vai Gilēna paliks aiz restēm, vai arī lietā, pateicoties naudai, sakariem un vienam zvērinātajam ir iespējams negaidīts pavērsiens?

Kā izdevās pierādīt Maksvelas līdzdalību

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp