Šonedēļ Fiskālās disciplīnas padome (FDP) nāca klajā ar paziņojumu, ka Latvijas sabiedrība neatbalsta šībrīža problēmu risināšanu uz nākamo paaudžu rēķina. Tiesa, ir grūti iztēloties sabiedrību, kas izrādītu tik klaju egoismu, ka noliegtu jebkādu morālu pienākumu nākamo paaudžu priekšā. Tomēr FDP apgalvojumi kārtējo reizi ir ideoloģiski, nevis balstīti racionālos apsvērumos un korektā aptauju metodoloģijā.

Jāatzīst, ka FDP darbības nu jau regulāri izpelnās manus komentārus, kas, iespējams, var tikt uztverti kā politiski tendenciozi. Tomēr FDP ir izteikti politiska institūcija. Arī ievadā minētais apgalvojums ir nepārprotami politisks, līdz ar to pieprasa sabiedrības uzmanību un analīzi. Nav sarežģīti iztēloties, kā FDP izmantos šādas aptaujas rezultātus, lai vēlāk politiķiem postulētu, ka sabiedrība neatbalsta noteiktu fiskālo politiku, jo, lūk, tā nevēlas uzkraut nastu nākamajām paaudzēm.

Tāpēc ir svarīgi jau sākotnēji norādīt uz vairākiem apšaubāmiem, neskaidriem, kā arī aizdomīgi kļūdainiem pieņēmumiem, kas veido jauno FDP “munīciju”. Turklāt, kā izrādās, lielākā daļa iedzīvotāju (71% respondentu) nekad nav dzirdējuši par šo institūciju, tāpēc būtu lietderīgi to pareklamēt.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X