Pa ripai Slovākijas vārtos iemetot Ronaldam Ķēniņam un Mikam Indrašim, ar to bija par maz, lai uzvarētu. Pekinas olimpisko spēļu grupas turnīrs pabeigts ar lielāko zaudējumu – 2:5 un sliktāko spēles kvalitāti. Rangā tā ir 11. vieta, kas 1/8 finālā jeb kvalifikācijas kārtā 15. februārī mums dod Dāniju. Šā mača uzvarētājs ceturtdaļfinālā spēlēs pret KOK.

Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrs man patīk. Pirms Latvijas un Slovākijas mača dabūju pamatīgi piepūlēt smadzenes. Latvijai bija četri dažādi turpinājuma varianti – 8. vieta, 9., 10. vai 11., kā arī nerēlais variants, ja Ķīna atņem vismaz punktu Kanādai. Tad starpfinišā mēs būtu 12.

Bija arī kāds matemātisks muršķis: zaudējot slovākiem papildlaikā vai bullīšos ar 1:2, Latvijai un Šveicei visi pamatrādītāji būtu vienādi (vārti – 4:8) un tad augstāk būtu tā izlase, kurai augstāks rangs 2020. gadā, proti, Šveice. Itin drīz tauta jau bija izrēķinājusi, ka Dānija ar saviem 6 punktiem būs sestā, kvalifikācijas kārtā saņemot Latvijas un Slovākijas mača zaudētāju. Uzvara ļautu kvalifikācijā sacensties ar Vāciju. Skaidrs, ka liela daļa latvju tautas bija gatava zaudēt, lai sacenstos ar "vārgāko" Dāniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp