10. februāra vakarā daudzi basketbola cienītāji saķēra galvu, nespējot noticēt vēstīm, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas maiņu darījumu loga finiša taisnē jaunu darbavietu ieguvis ne tikai Dāvis Bertāns, bet arī Kristaps Porziņģis. Turklāt pirmo reizi vēsturē vienā NBA maiņas darījumā tika iesaistīti divi latvieši. Kāpēc tā notika? Un kuram no tā būs lielāks labums?

Dalasas "Mavericks" komanda Porziņģi un 2022. gada NBA jauno spēlētāju drafta otrās kārtas izvēli nosūtīja uz Vašingtonas "Wizards" apmaiņā pret Bertānu un saspēles vadītāju Spenseru Dinvidiju. Ziemeļamerikas medijos baumas par latviešu iespējamo aizmainīšanu uz citām komandām ik pa laikam uzvirmoja. Tomēr šāds scenārijs, ka vienā darījumā iekļaus abus latviešus, bija kā zibens spēriens no skaidrām debesīm.

"Mavericks" kluba īpašnieks Marks Kjūbans līdz šim allaž publiski pauda, ka komandas vadība nākotni saista ar Porziņģi. Pirms trim gadiem, kad Latvijas basketbolists no Ņujorkas pārcēlās uz Dalasu, no azartiskā miljardiera mutes izskanēja pat tāda pārspīlēta frāze, ka Porziņģis šajā komandā pavadīs 20 gadus. Kjūbans apgalvoja, ka negribas atkārtot tādu kļūdu kā divtūkstošo gadu sākumā, kad viņš nevēlējās maksāt lielu atalgojumu, lai komandā saglabātu Stīvu Nešu, kurš pievienojās Fīniksas "Suns" un kļuva par 2005. un 2006. gada MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp