Kaut arī Ļvovas mērs Andrijs Sadovijs apgalvo, ka pilsēta nepiedzīvo lielu iedzīvotāju pieplūdumu, kas pie Polijas robežas esošajā pilsētā meklētu drošību, nekustamā īpašuma jomā strādājošie apstiprina, ka pilsētā ir vērojams liels iedzīvotāju pieplūdums no visas Ukrainas. Ļvovā ierodas cilvēki no Harkovas, Zaporožjes, Odesas un citurienes, bet sevišķi daudz no Kijevas. Nekustamā īpašuma māklere Oksana atklāj, ka Ļvovā ar automašīnām ieradušies pat tādi, kas nezina, kur un par kādām cenām nāksies meklēt īres dzīvokli. Pastiprināts šādu cilvēku pieplūdums bija novērojams uzreiz pēc tam, kad amerikāņu izlūkdienesti nosauca 16. februāri kā datumu, kad Putins bija ieplānojis iebrukumu Ukrainā.

Šajā neskaidrību laikā māklere Oksana, lai labāk saprastu notiekošo, zvana savam bijušajam vīram - 2014./2015. gada kara veterānam. Arī tagad viņš ir devies uz fronti Austrumukrainā. Par sevi viņš daudz nestāsta, bet piemin to, ka brīvā laika esot pietiekami daudz, lai ar biedriem varētu uzspēlēt basketbolu. Bet tieši tāpat viņš Oksanai stāstīja arī toreiz: pie mums viss mierīgi, ar puišiem spēlējam basketbolu. Vai dzeram kafiju, gatavojam ēst.

Tikai pēc tam, kad vīrs bija atgriezies no frontes, ar draugiem mājās iedzēra un aizmirsa, ka turpat blakus ir Oksana, viņa uzzināja, ka vīrs ir bijis tieši tur, kur notika karstākās kaujas - Doneckas lidostā, Peskos, Debaļcevā, Ilovajskā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X