Trausla, gaisīga mandeļu bezē pusītes, kuras kopā satur sulīgs krēma pildījums, – franču konditoru radītie makarūni ir īsta bauda katrā kumosā, kas kūst uz mēles. Tiesa gan, šie debešķīgi gardie kārumi ir visai cimperlīgi pēc dabas - tiem, kas vēlas iemācīties pagatavot makarūnus, uzreiz jāņem vērā, ka nebūs vietā ļauties brīvai improvizācijai. Un nepietiks tikai ar pareizo recepti vien, jo ir gana daudz knifiņu, kas jāņem vērā, lai rezultāts neliktu vilties.

Makarūnus var pagatavot divējādi: ar itāļu meringa vai franču meringa metodi. Šoreiz, sekojot īstenas makarūnu gatavošanas speciālistes, kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties" autores Diānas Šulces-Palmas izsmeļošajiem padomiem, sīki un smalki apskatīsim franču metodi, kas ir vienkāršākais un ātrākais veids, kā paša spēkiem mājas apstākļos tikt pie daudzu kārumnieku iemīļotajiem gardumiem.

“Makarūnu pusītes tiek ceptas no olas baltumiem, cukura un mandeļu miltiem. Pilnīgi vienkāršas sastāvdaļas, taču, lai gatavais produkts būtu perfekts vai vismaz tuvinātos ideālam, milzīga nozīme ir izejvielu kvalitātei, proporcijām un pat temperatūrai,” skaidro Diāna.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest