Klīst runas, ka Harkovā – pilsētā pie Krievijas robežas Ukrainas ziemeļaustrumos – ieroču veikalos esot izpirkti ieroči un munīcija. “Praporščikā”, ieroču veikalā pašā Kijevas centrā, ir redzams, ka apmeklētāju netrūkst. Rosība liela, veikalā vienlaicīgi atrodas vairāki apmeklētāji, pārsvarā interese ir par munīciju. Veikala vadītājs atzīst, ka pēdējā laikā pieprasījums ir pieaudzis, bet ieroču un munīcijas deficīta nav. Ja nu vienīgi kādam īpašam modelim. Ejošākie ieroči – turku pompa jeb pump-action bise pašaizsardzībai un Kalašņikova automāts, kuru var nopirkt par 800 eiro.

“Kijevas pilsētas palīdzības centra ATO dalībniekiem” direktora vietnieks Pavlo lēš, ka Kijevā ar personīgajiem ieročiem bruņojušies varētu būt ap 300 tūkstošiem cilvēku. Arī viņš ir kara veterāns, kā brīvprātīgais karā piedalījās 2015. gadā. Viņš pats ir īpašnieks trim ieročiem un sauc to par standarta ukraiņa aprīkojumu. “Lūk, tas ir valsts aizsargāšanai, šis mājas aizsargāšanai un tas pašaizsardzībai,” Pavlo rāda savus ieročus.

Zbroyar Z-15, Ukrainā ražoto limitētās sērijas Zombie hunter ieroci, viņš nopirka par 1300 dolāriem 2015. gadā, kad pēc ievainojuma atgriezās no frontes. Vēl tikpat iztērēja klusinātāja un optikas iegādei.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X