Vārdu salikums «ārpolitikas analīze» daudziem saistās ar ko nopietnu, smagnēju un savā ziņā pat garlaicīgu. Tomēr 24 gadus vecā Monta Zaumane ir spējusi ar to piesaistīt lielu sabiedrības uzmanību. Viņas konts «Monta Talks Security» platformā Instagram nepilnu divu mēnešu laikā ir piesaistījis 20 000 sekotāju (ievērojams pieaugums latviešu valodā izdota satura mērogiem). Monta sarunā stāsta par viņas projektu, maģistra darbu par Krievijas autonomajām ieroču sistēmām un prognozēm par Krievijas-Ukrainas attiecību attīstību.

Kā nonāci līdz idejai par Instagram kanālu? Kāpēc nemēģināji piedāvāt savu analīzi tradicionālākos formātos (piemēram, rakstos)?

Es esmu vienmēr bijis vizuāls cilvēks. Savos pierakstos vienmēr esmu zīmējusi tabuliņas, asociācijas un citas vizuālas lietas. Studiju ietvaros es esmu arī iemācījusies, ka cilvēkus vairāk piesaista attēli, video un pārskatāmība. Mēs galu galā esam slinki, un gari raksti mums nepatīk. Tad jau labāk, manuprāt, izlasīt 60 vārdu garu tvītu, nekā lasīt to pašu vēstījumu divās rindkopās.

Ņemot vērā, ka Twitter man īsti nepatīk, izdomāju, ka varētu savu saturu realizēt Instagram. Tā ir arī platforma, kuru es daudz izmantoju ikdienā un līdz ar to –

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X