"Ko nozīmē apdraudējums tradicionālajām ģimenēm? Kādā veidā? Tas ir absurds. Cilvēki tiešām domā, ka tagad kāds no LGBT viņus apdraudēs un nāks uz viņu mājām?" retoriski vaicā Ilze Jankovska, kura ir partnerattiecībās ar Ilzi Jansoni. Latvijā viņu ģimene joprojām nav atzīta, bet abas ir cerību pilnas, ka tas mainīsies. Pieteikums Administratīvajā tiesā jau ir guvis zaļo gaismu.

Ilze Jansone un Ilze Jankovska ir viens no 26 viendzimuma pāriem, kas ar kustības “Dzīvesbiedri” un LGBT un viņu draugu apvienības “Mozaīka” atbalstu Administratīvajā tiesā iesniedza pieteikumu ģimenes fakta tiesiskajai atzīšanai. 23 lietas jau ierosinātas, tajā skaitā arī Ilzes Jansones un Ilzes Jankovskas lieta.

Ilze Jankovska ir ir uzņēmēja, sociāla aktīviste un Rīgas Tehniskajā universitātē doktorantūrā studē vadībzinātnes un ekonomiku, bet Ilze Jansone ir rakstniece, teoloģe un publiciste. Viņas ir laulāts pāris jau trīsarpus gadus.

"Es nekad neesmu uzlikusi sev tādas iekšējās barjeras, vai to vajag slēpt vai ne. Man tāds jēdziens kā – iznākšana no skapja – ir ļoti svešs. Es saku – man ir attiecības ar sievieti, un jums tas ir jāpieņem. Es esmu tāda pati sabiedrības locekle kā jūs visi," saka Ilze Jankovska.

Brāļa liktenīgais seminārs un kāzas divās valstīs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X