Maltā gaļa ir iecienīts produkts, kuru visdažādākajos veidos izmanto saimnieces un saimnieki, lai pagatavotu virkni dažādu ēdienu - tiek ceptas tik ļoti iemīļotās kotletes, to pilda pankūkās, veļ bumbiņās un peldina gardās mērcēs vai vāra frikadeļu zupu. Protams, nevar aizmirst arī par sacepumiem. Bet steigā bieži veikalos pērkam jau samaltu gaļu, un te brīnums - maltā gaļa un maltās gaļas masa. Skaidrojam, ar ko tās atšķiras un ko labāk izvēlēties.

ABONENTIEM ABONENTIEM

Lai ieviestu skaidrību terminos, lūdzām Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākajai ekspertei Ingai Platpīrei skaidrojumu - ar ko tad atšķiras maltā gaļa no maltās gaļas masas un kā šo nosaukumu lietojums tiek regulēts.

Kā atklāj eksperte, Eiropas Savienībā ir skaidri definēts, ko drīkst saukt par malto gaļu, t. i., kuram gaļas produkcijas veidam uz marķējuma drīkst likt nosaukumu “maltā gaļa” un kādai papildu informācijai obligāti jābūt uz etiķetes, ja izmanto minēto nosaukumu.