Internetā arvien biežāk parādās ieraksti par to, kā latvieši sākuši apbižot krievus. It kā kāds trešklasnieks esot atteicies sēdēt blakus meitenei ar krievisku vārdu un uzvārdu, kādā veikalā esot atteikušies apkalpot krieviski runājošu pāri un tā tālāk. Lai arī radikāli noskaņotu idiotu netrūkst arī Latvijā un daudzi no viņiem droši vien tiešām par agresoru uzskata ne tikai psihopātu Putinu un viņa atbalstītājus, bet arī krievu valodu kā tādu, vispārējā viltus ziņu vētrā nu jau uz ikvienu ierakstu sociālajos tīklos sākumā raugos skeptiski.

Jo, lūk, lai cik traki arī tas izklausītos, bet no sociālajos tīklos tiražētas necilvēcīgas attieksmes pret kādas valsts krievvalodīgo diasporu līdz “atbrīvotāju” armijas un atklātas karadarbības ienākšanai valstī principā ir viens solis. Ukraina tam šobrīd ir vistiešākais pierādījums – Putina armija taču ieradās tikai tāpēc, lai cīnītos pret ļaunajiem ukraiņu nacistiem, kas cenšas iznīcināt Ukrainas krievus, kurus astoņus gadus Doneckā katru dienu burtiski dedzinot uz ielām dzīvus.

Pēdējos divus gadus Krievijas troļļi ir aktīvi lauzuši tautu, izplatot antivakcīnu muļķības un popularizējot Latvijas kā neizdevušās valsts naratīvu. Ukrainā notika precīzi tas pats. Šobrīd daudzi no aktīvākajiem pašmāju sliktās Latvijas kliedzējiem nemaz nekautrējas pilnīgi mierīgi joprojām attaisnot Putinu un vainot Ukrainu. Un šie kangari ātri atrod dzirdīgas ausis ne tikai krieviski runājošo, bet arī kārtīgu un īsteni patriotisku latviešu vidū.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X