Turpinām mūsu rakstu sēriju par populāriem apgalvojumiem/mītiem par un ap tēmām, kas saistītas ar diētām, veselīgu uzturu, lūdzot uztura speciālisti Kseniju Andrijanovu atklāt - cik ļoti varam ticēt tam, ko dzirdam. Šoreiz par mūžīgi aktuālo - brokastīm. Jāēd uzreiz pēc pamošanās, vienkārši jāēd, nav jāēd? 

Cilvēki ir unikālas būtnes - kas vienam padodas vieglu roku, citam sagādā milzu problēmas. To var attiecināt arī uz maltīti rīta stundās. Daļa cilvēku domā par brokastīm, tikko atvēruši acis, un no mājas ārā nespers ne soli, kamēr nebūs izdzēruši tasīti sava iecienītākā rīta dzēriena un pabrokastojuši ar kādu musli, kas pārliets ar jogurtu, svaigi ceptu omleti vai varbūt sviestmaizi. Taču ir virkne cilvēku, kuriem no domas vien par kādu ēdiena kumosu mute agrās rīta stundās piemetas nelaba dūša. Kā viņi paši saka: "Kā var ēst, ja acis vēl nav līdz galam atvērtas." Vai tad visi šie cilvēki ir pakļauti riskam tikt pie nevēlamiem apaļumiem?

Kā saka Ksenija: "Galvenais, ko der likt aiz auss: cilvēka organisms nav dumjš."

Šodien skaidrojam - mīts vai patiesība, ka, nepabrokastojot pēc pamošanās, dienas gaitā apēstais veido liekos kilogramus.

Iepriekš kopā ar uztura speciālisti skaidrojām tādus mītus kā:

  • Ēst pēc plkst. 18 aizliegts un glāze vīna diētas laikā nav atļauta;
  • Pie visa var vainot vielmaiņu;
  • Laktoze un glutēns jāizslēdz no uztura, ievērojot diētu.
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest