Tieši pirms gada TVNET pabija Viļakā - pilsētā pie Krievijas robežas, kurā pēc agresorvalsts iebrukuma Ukrainā, valdīja pamatīgs satraukums.

Krievijas pierobežas veikalos ir izpirkts sāls un cilvēki "gatavojas ļaunākajam", naktī ieklausoties neparastos trokšņos. Uz Krieviju pie radiem un kapsētu, kur apglabāti tuvinieki, viņiem "tikt vairs nav cerību". Tikmēr daudzi skatās Krievijas televīziju un uzskata, ka "Putins Ukrainā ievieš kārtību". Latvijas - Krievijas robeža ir 284 km gara.

"Mēs gaidām, kad sāksies. Pie mums "tauta ir cēlusies". Visi ir šokā. Cilvēki nāk un saka: "Būs", "būs", "būs". Un tā visu dienu," Inga pieklusina balsi. Viņa ir slikti gulējusi. "Paziņa teica, ka naktī dzirdējusi trīs šāvienus. Otra sacīja: "Vai redzēji to automašīnu, kas piebāzta ar kaut ko tik smagu, ka brauca gluži vai pieplakusi zemei. Kā tu domā, ko tur veda? Varbūt ieročus?!" Vakar bija atnākusi viena sieviete un stāstīja, ka tad, kad zvana radiem uz Krieviju un runā par karu Ukrainā, saruna pārtrūkst. Brālis izskaidroja, kurā istabā man jāguļas, ja kas notiek. Man nav kur skriet un kur slēpties."

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X