Bijušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs Dmitrijs Krističs nāk no Ukrainas un ir gatavs cīnīties par savas valsts brīvību. Viņam ir smagas pārdomas par notiekošo dzimtenē, kur katru dienu no Krievijas agresijas dzīvību zaudē arvien vairāk cilvēku.

"Pēdējās nedēļas man bijušas ļoti satraucošas un saspringtas," telefonsarunā ar ESPN izteicās 52 gadus vecais Krističs. "Par laimi es dzīvoju apkaimē, kur ir diezgan mierīgi, ja salīdzina ar pārējo valsti, bet es nezinu, cik ilgi šis miers saglabāsies. Tā ir šausmīga situācija, nekad nespēju iedomāties, ka kas tāds varētu notikt, bet man ir jābūt kopā ar savu tautu."

Krističs atklāja, ka no Ukrainas militārajiem dienestiem vai varas iestādēm saņēmis ieroci, bet viņš ir pārliecināts, ka sniegt palīdzīgu roku tēvzemei šajā grūtajā brīdī var arī citos veidos.

"Ierocis nav galvenais. Ir jāspēj sabiedrībai palīdzēt citos veidos. Ukraina nekad nav bijusi tik vienota kā tagad," stāstīja Krističs, kurš NHL pavadīja 12 sezonas. "Šī situācija spējusi vienot cilvēkus ar dažādiem uzskatiem. Svarīgi, lai cilvēki, kas spēj sakarīgi domāt, pieliek punktu Krievijas agresijai. Krievi apgalvo, ka nebombardē civiliedzīvotāju mājas, bet viņi to dara katru dienu. Tas patiešām ir šausmīgi."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp