Krievijas propagandas mašinērija gadu desmitiem aktīvi strādājusi, lai noskaņotu tās satura patērētājus par labu valdošajai kliķei. Šī darba sekas ļoti labi redzam šodien, kad liela daļa Krievijas iedzīvotāju un Krievijas pilsoņu citās valstīs, tostarp Latvijā, atsakās ticēt, ka Krievija ir agresors un tās karaspēks Ukrainā nogalina civiliedzīvotājus un iznīcina pilsētas. Un uzskata, ka "militārā operācija" ir augstāka labuma vārdā. 

Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 1.martā ziņoja, ka, monitorējot informatīvo telpu un reaģējot uz tās apdraudējumiem, jau pēdējo trīs gadu laikā dažādu pārkāpumu dēļ no Latvijā retranslējamo programmu reģistra izslēgusi vairāk nekā 60 programmas, no kurām puse ir Krievijas TV programmas. Pēdējās dienās aizliegto programmu skaits vēl ir krietni pieaudzis. Taču novērojumi liecina, ka ar šiem aizliegumiem nepietiek. Ir cilvēki, kas jau labu laiku televīzijas pakalpojumus saņem caur Krievijā iegādātiem uztvērējiem, tādus caur sludinājumu portālu ss.lv piedāvā iegādāties arī Latvijā. Tāpat aizliegtās programmas var skatīties caur satelīttelevīziju.

Kulturologs, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, Dr. art. Deniss Hanovs portālam TVNET atzīst, ka, viņaprāt, ar Krievijas propagandas televīzijas kanālu aizliegumu būs par maz, jo daļa cilvēku, kas līdz šim patērējuši to saturu, tāpat atradīs veidus, kā to turpināt darīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X