Pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis ir savā airu laivā Indijas okeānā un airē pretī Āfrikas kontinentam. Priekšā vairāk nekā 3000 kilometru. Uz viņa iepriekš paveiktā fona tas tāds nieks vien ir...

Vienatnē ar airu laivu bez burām, motora, bez pavadošā sastāva (kuģa) Kārlis sekmīgi šķērsojis Kluso okeānu. Kopumā veica 14 383 jūras jūdzes jeb 26 637 km. Astoņus mēnešus pavadīja uz dažādām salām, lai atjaunotu spēkus un pārtikas krājumus, kā arī izvairītos no taifūnu sezonām. Piestāja Hiva Oa salā, Franču Polinēzijā, Tuvalu, Nendo (Zālamana salās), Papua Jaungvinejā, Sangihe, Sulavesi, Belitung salās Indonēzijā.

2020. gada jūnija beigās viņš noenkurojās Malaizijā, kur noslēdzās viens no viņa pasaules apceļošanas posmiem. Laivu atstāja pie labiem cilvēkiem Pontianā, lai atgrieztos un turpinātu... Bardelis kādu laiku pavadīja Latvijā, bet tagad turpina ekspedīciju apkārt pasaulei.

Malaizijā Kārlim vajadzēja pievienoties pieredzējušajam ceļotājam francūzim Dmitrijam Kīferam, kurš arī ceļo apkārt pasaulei tikai un vienīgi paša spēkiem. Taču viņš nesaņēma atļauju ieceļošanai Malaizijā. Abi vienojās tikties Indonēzijai piederošajā Sabang salā, bet arī šis plāns neīstenojās.

"Airēju un domāju, kur mēs varētu satikties. Vienojāmies par Šrilanku. Rēķināju, ka būšu tur 6. februārī, bet...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp