Par ukraiņu aktiera un komiķa, vietējās šovbiznesa zvaigznes Volodimira Zelenska politisko satīru "Tautas kalps" 2015. gadā zināja, protams, paši ukraiņi un vēl saujiņa postpadomju valstu komēdijas cienītāju. Par viņiem 2017. gadā zināja arī "Netflix" un visa pasaule. Reiz, iegādājušies "Tautas kalpa" licenci, straumēšanas vietnes galvenie secināja, ka produktam nav tik labu reitingu kā cerēts, un šo licenci neatjaunoja. Protams, tad viņi vēl nenojauta, ka 2022. gada februārī Ukrainā sāksies karš. 

"Tautas kalpa" demonstrēšanas tiesības nupat iegādājās prominentais Lielbritānijas TV kanāls "Channel 4". Gan viņi, gan pārējie industrijas galvenie saprot, ka šis iepriekš viduvēji skatītais, ne sevišķi svaigais seriāls tagad ir kļuvis par vēl vienu vēsturisko dokumentu, tikai satīras vietā ir asiņaina realitāte Ukrainas ielās.

Varētu teikt, ka šis ir precedents pasaules TV vēsturē – no kino uz politisko dzīvi. Tādu dzīvi Ukraina nav pelnījusi. Karš turpinās, Zelenskis ir turpat. Viņi visi ir turpat. "Es neesmu leģendārs. Ukraina tāda ir," intervijā saka Ukrainas prezidents 2022. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp