Tāpat kā daudzi citi, arī Latvijas labākais hokeja video treneris Pēteris Groms pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā vairs neredzēja sevi strādājam agresorvalstī un Krievijas hokeja labā. Sakrāmēja somas, iesēdās autobusā un devās maršrutā Maskava-Rīga.

Viņš bija viens no ķēdes posmiem, strādājot Omskas "Avangard" komandā, kuru vada bijušais Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs. Pirms nedaudz vairāk kā 11 mēnešiem klubs pirmo reizi vēsturē ieguva Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausu, un tas ir arī Groma nopelns. Ja raugās ar šodienas acīm, tie bija pavisam citi laiki. Pēc 24. februāra viss ir mainījies.

To apzinājās arī Groms. Viņš vairs nespēja uzturēties Krievijā un meklēja iespējas pārtraukt darba attiecības, lai atgrieztos mājās.

"Nejūtos kā varonis, taču nebija divu domu," par došanos prom no Krievijas TVNET sacīja Groms. "Man bija un ir grūti uztvert to visu, kas notiek Ukrainā. Domāju, ka ir pat visai neloģiski šodien jautāt par cilvēku attieksmi pret notiekošo..."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp