Fakts, ka veselīgs dzīvesveids var ievērojami palielināt dzīves ilgumu un uzlabot tās kvalitāti, ir zināms teju katram. Bet, ja 50 cilvēkiem palūgsiet definēt, kas ir “veselīgs dzīvesveids”, visticamāk, saņemsiet 50 dažādas atbildes. Vienam tas nozīmē katru dienu noiet 10000 soļu, citam ierobežot ātrās uzkodas līdz vienai reizei nedēļā, vēl kādam - regulāri pavadīt laiku ar saviem mīļajiem, noskriet divus maratonus gadā, ievērot kādu diētu, nekad nedzert alkoholu vai atmest smēķēšanu…

Izrādās, nebūs līdzēts tikai ar produktiem, diētu vai vingrojumiem – veselīga dzīvesveida pamatā ir arī lērums citu pasākumu, kuru mērķis ir uzlabot veselību un novērst patoloģiskos procesus organismā. Konkrētu noteikumu ievērošana var ievērojami pagarināt dzīves ilgumu un uzlabot tās kvalitāti, tādēļ šoreiz ieskicēsim svarīgākos pieturpunktus ceļā uz veselīgu dzīvesveidu.

Daudzi eksperti uzskata, ka mūsu veselība par 60% līdz 80% ir atkarīga tieši no dzīvesveida, tātad – mēs to varam reāli ietekmēt, ja vēlamies un ja zinām, kā to darīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X