Līdz ar Krievijas sākto karu Ukrainā ne tikai sociālajos tīklos ir novērojamas agresīvas viedokļu sadursmes par notiekošo un tā iemesliem. Kamēr vieni ir svēti pārliecināti par Kremļa propagandas medijos paustā patiesumu, tikmēr otri ir šausmās par Krievijas pastrādāto. Bet svarīgi apzināties, ka nebūt nav tā, ka pirmie dzīvo tikai Krievijā, kā arī nebūt nav tā, ka visi, kas runā krievu valodā vai pat ir šīs valsts pilsoņi, pieder šai pirmajai grupai. 

Latvijā, kā zināms, ir salīdzinoši liela krievvalodīgo kopiena. Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka Latvijā ir vairāk nekā 463,5 tūkstoši krievu tautības iedzīvotāju. No tiem 305,4 tūkstošiem ir Latvijas pilsonība, 125,56 tūkstoši ir nepilsoņi, bet 31,4 tūkstošiem ir citas (ne Eiropas Savienības) valsts pilsonība.

Gadiem ir bijušas diskusijas, tostarp asas un ar piketiem, par mazākumtautību aktīvāku integrāciju Latvijas sabiedrībā, bet šķiet, ka, to darot, nereti tiek aizmirsts, ka viņi jau ir daļa no sabiedrības. Un tā vietā, lai uzsvērtu, piemēram, valodu atšķirības, būtu jākoncentrējas uz to, kas mūs vieno.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X