Rietumvalstīm nosakot sankcijas pret Krieviju, arvien skaļāka kritika veļas pār kriptovalūtu nozari, kas tiek turēta aizdomās par palīdzību Krievijas bagātākajiem cilvēkiem apiet sankcijas. Pašreizējais brīdis ir tas, kurā kriptobiržām ir iespēja pierādīt, ka tās nav “mežonīgie rietumi”, kas nepakļaujas nekādiem likumiem un prasībām.

Pēdējie gadi investoriem ir bijuši ļoti neparedzami. Pasauli skāra pandēmija, Ukrainā sākās karš, bet agresorvalstī Krievijā ekonomikai draud lielas nepatikšanas. ASV un Eiropa cīnās ar augstu inflāciju, bet situācijas uzlabošanās pašlaik vēl nav pie apvāršņa. Tādēļ tradicionālais finanšu tirgus pieredz tādu ievainojamību, kāda nav pieredzēta sen. Tāpēc šajā brīdī daudziem pievilcīgs liekas kritpovalūtu tirgus, kas piedāvā “pasargāt” no tradicionālā finanšu sektora ievainojamībām.

Krievijai sākot karu Ukrainā, Rietumvalstis necerēti ātri un stingri reaģēja uz notiekošo, ieviešot pret Krieviju nepieredzēti lielas sankcijas. Kritiku izpelnījās alternatīvo finanšu sektors jeb kriptobiržas, kas līdz šim ir atteikušās liegt pieeju Krievijas lietotājiem norādot, ka “industrijā pastāv brīvi uzskati” attiecībā uz to, kas drīkst un kas nedrīkst izmantot kriptovalūtas. Gan Eiropas, gan ASV regulatori pauduši bažas, ka šo situāciju varētu izmantot sankcionētās personas Krievijā, apejot sankcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X