Krievijas oligarhiem ir pienākuši grūti laiki. Lielā daļā valstu šo Krievijas vareno biznesa “haizivju” īpašumi tiek iesaldēti cits pēc cita. Ja elegantās jahtas oligarhiem vēl izdodas pārkuģot mierīgākos ūdeņos, tad tāda vērtība kā 190 miljonus ASV dolāru vērtā villa Francijas dienvidos, kā jau nekustamais īpašums, nav gluži pārvietojama prom no vērīgās pasaules acīm.

Situāciju sarežģī fakts, ka liela daļa miljonāru, ieskaitot latviešu izcelsmes miljardieri un politiķi Pjotru Avenu, ir arī aktīvi labdarības un kultūras organizāciju līdzdalībnieki.

Viņu ieguldītais finansējums, vismaz no sabiedrisko attiecību perspektīvas, ļauj realizēt vērienīgus projektus, tā sakot – bagātie dalās ar mazāk bagātajiem, un privātās institūcijas, protams, var atļauties ekskluzīvu iespēju darīt, kā tām tīk.

Tikmēr Ukrainā plosās karš, un šobrīd daudzas pasaules valstis izvērš pamatīgas sankcijas pret Putina “tuviniekiem”, kas oligarhu dzīvi nākotnē padarīs tikai sarežģītāku.

Tā, piemēram, ASV un Lielbritānija 3. martā iesaldēja 68 gadus vecā investora, metālapstrādes magnāta Ališera Usmanova līdzekļus un noteica ceļošanas aizliegumu, vēsta portāls “Forbes”.

Vēl trīs dienas agrāk Usmanovam piemēroja sankcijas arī Eiropas Savienībā.

ASV prezidents Džo Baidens 1. martā paziņoja, ka sadarbībā ar Eiropas valstīm turpinās sankcijas, arestējot oligarhu jahtas, luksusa mājokļus un privātās lidmašīnas.

Šoreiz paraudzīsimies, kā tad īsti izskatās Krievijas oligarhu ārvalstu īpašumi!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X