Pirms dažiem gadiem Latvijā sāka darboties zemo cenu veikalu tīkls no Krievijas "Fix Price". Ne tik nesen, vēl pirms gada ar garām rindām pie veikaliem savu darbību Latvijā sāka arī "Mere", kas izziņoja ļoti ambiciozus attīstības plānus Baltijā. Kā šiem veikaliem sokas jaunajos apstākļos? Eksperti no Lietuvas ieskicējuši ne to labāko prognozi šiem veikaliem. 

Kā stāstīja "Pricer.LT" līdzdibinātājs un mazumtirdzniecības eksperts Petrs Čepkausks, Lietuvā "Mere" veikali strādājuši visai veiksmīgi, taču pēc kara sākuma Ukrainā Lietuvas sabiedrība pret šo jautājumu izturējusies polāri:

"Daļa patērētāju pieteica stingru boikotu Krievijas precēm, citi otrādi - cenšas izpirkt visu, kas lētāks, kamēr vēl ir pieejams."

Runājot par tālāko "Mere" likteni Baltijas valstīs, Čepkausks norāda: lai arī brāļi Šnaideri oficiāli nav sankcionēti, uzņēmums tāpat ir saskāries ar vismaz trim lielām problēmām. Pirmā - ja daļēju patērētāju boikotu var kompensēt ar tiem cilvēkiem, kas iepērkas aktīvāk, tad ar citām problēmām ir grūtāk. Eksperts norāda, ka uzņēmumam ir grūtības ar telpu īri. Pēc neoficiālas informācijas, daži izīrētāji negrib pagarināt īres līgumus. Ar jaunu telpu atrašanu arī nav tik vienkārši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X