Jau vairāk nekā trīs nedēļas Ukrainā norisinās aktīva karadarbība, un blakus karavīriem dzimteni aizstāv šīs valsts spilgtākās sporta zvaigznes. Pie ieročiem ir ķērušies arī vieni no pasaules slavenākajiem brāļiem - bokseri Vitālijs un Vladimirs Kļičko, kuri pašlaik aizvada savas dzīves smagāko cīņu, kur uz spēles ir liktas nevis čempionu jostas, bet savas valsts brīvība.

Abi brāļi savulaik bijuši vairākkārtēji pasaules boksa čempioni smagsvaru divīzijā, kurus pasaules slavenākajās arēnās un pie TV ekrāniem vēroja miljoniem cilvēku. Boksa lielmeistari guvuši 109 uzvaras ringā, kas, iespējams, viņus padarījis par visu laiku veiksmīgākajiem cīņu sporta brāļiem. Boksa pasaulē viņus uzskata par varoņiem, un tagad viņi ir Ukrainas tautas varonības simbols. Pašreiz uzvārds Kļičko ir iekļauts to personu sarakstā, ko Kremlis uzskata par nepieciešamu likvidēt, lai salauztu ukraiņu tautas cīņas gribu.

Brāļi Kličko atšķirībā no citiem Ukrainas sportistiem, kas aizstāv savu tēvzemi, ir daudz labāk trenēti militārajās prasmēs nekā citi, jo viņu tēvs bija gaisa spēku pulkvedis. Viņš bija viens no pirmajiem, kuru sauca palīgā attīrīt Černobiļas katastrofas vietu. 1986. gadā Kļičko ģimene dzīvoja nepilnu 96 kilometru attālumā no kodolavārijas vietas. "Militārā tehnika netālu no mūsu mājvietas atgriezās, lai tiktu nomazgāta. Viss radioaktīvais ūdens tika iepludināts milzīgos baseinos, kur es agrāk spēlējos ar papīra kuģīšiem," 2011. gada dokumentālajā filmā "Kļičko" bērnību atminas Vladimirs.

"Cilvēki saka, ka šī ir manas dzīves nozīmīgākā cīņa, un es viņiem piekrītu," izteicās Kijivas mērs un tautas varonis Vitālijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp