Par globālu hitu kļuvis režisora Krisa Smita ("Fyre: The Greatest Party That Never Happened", "Tiger King") dokumentālais seriāls “Bad Vegan” straumēšanas vietnē “Netflix”, kas vēsta par latviešu izcelsmes amerikāņu sievieti vārdā Sarma Melngailis. Pēc apprecēšanās ar noslēpumainu vīrieti, kurš apgalvoja, ka varētu padarīt viņas suni nemirstīgu, slavenā vegāne atklāj, kā viņas dzīve “noiet” no sliedēm. Seriāls arī liek uzdot jautājums – vai tiešām Sarma ir sliktā vegāne?

1972. gada 10. septembrī Ņūtonā dzimusī Sarma Melngailis tiek uzskatīta par svaigēšanas/vegānu restorānu biznesa aizsācēju. Tagad mandeļu pienu ir iespējams iegādāties teju katrā veikalā, bet Sarma Melngailis bija tā, kas to aizsāka.

Sarmas Ņujorkā bāzētais restorāns “Pure Food and Wine” izpelnījās apmeklētāju atzinību. Klientu vidū bija arī virkne Holivudas zvaigžņu, piemēram, amerikāņu futbola spēlētājs Toms Breidijs ar sievu Žizeli, aktrise Gvineta Paltrova, bijušais ASV prezidents Bils Klintons, aktieri Ovens Vilsons un Aleks Boldvins. Tieši Sarmas restorānā Boldvins iepazinās ar savu tagadējo sievu Hilariju.

Restorāns "Pure Food and Wine" toreiz...

Un tagad...

Boldvinam bija īpaša loma Sarmas dzīvē.

Viņi ar Sarmu bija labi draugi, taču pirms iepazīšanās ar Hilariju viņš neslēpa savu interesi par Sarma kā par sievieti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp