Ir sācies pavasaris un sākušās arī izšķirošās spēles par Latvijas čempionu titulu hokejā. Regulārā čempionāta uzvarētājs "Mogo" ņem un pirmajā mājas spēlē pagarinājumā ar 1:2 zaudē pērngada čempioniem "Olimp", otrajā mačā olimpiešus iznīcinot (6:0). Hokeja tautai, protams, patīk negaidīti risinājumi, un tāds bija arī pirmajā mačā Jelgavā, kur tāpat papildlaikā "Liepāja" ar 2:1 uzvarēja "Zemgali".

Pašmāju labākais hokejs būs visu šo nedēļu – pirmdien Jelgavā, otrdien un ceturtdien Piņķos, trešdien un piektdien Liepājā. Un vismaz vēl pa spēlei!

Vairākums, mazākums un vārtsargi – jebkurš hokeja līdzjutējs, kurš mazliet orientējas ripas spēlē, jums atbildēs, ka tie ir trīs galvenie faktori, lai komanda uzvarētu. Gribēju pirms "Mogo" un "Olimp" sērijas "pačekot", kuram no sāncenšiem labāks vairākums un mazākums. No šīs tukšās nodarbes mani atturēja abu komandu regulārā čempionāta rezultāti – Ģirta Ankipāna blice bija uzvarējusi visās sešās spēlēs ar kopējo vārtu bilanci 29:8. Kāds tur vairākums, kāds mazākums? Favorīts ir "Mogo", un basta! Bet dzīvē – "play-off" viss ir citādāk, nekā piedāvā statistika. Tur "Olimp" nosacītā pirmā maiņa (Lejnieks – Mežaraups – S. Grīnbergs) piektdien Šmerlī neitralizēja "Mogo" eksjunioru R. Grīnbergs – Polcs – Bucenieks centienus, bet ripas meta nosacītie otrie (M. Rēdlihs – Sprukts – Brahmanis) un ceturtie (Ziemiņš – A. Širokovs – Ķirsons).

Vārtsargi? Ja es būtu "Mogo", "Liepājas" vai "Zemgales" treneris, droši vien man būtu grūti izvēlēties, kurš ir mans pirmais vārtsargs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp